tirsdag 2. november 2010

Et lite stykke kompleksitet...

...eller kampen om tromlene

- et stemningsbilde når fylkeskommunen må leie seg inn på hotell - 

6 kommentarer:

 1. regner med at de fleste kjenner seg igjen her :) tror ikke dette bare gjelder fylkeskommunen heller.

  SvarSlett
 2. Forstår det slik at tromlar er knapp ressurs?-)

  SvarSlett
 3. De er ikke nødvendigvis knapp ressurs, men tromlene er ofte ikke situerte ift hvor du befinner deg på ulike møterom på hoteller og andre møtearenaer. Det gjelder derfor å følge med tida, være tidlig ute og posisjonere seg.

  SvarSlett
 4. Såvidt jeg husker disse tromlene var det et hotell-stemningsbilde, selv om lokalet var leid av fylkeskommunen. Hva med et bilde av de fine kontakt-tårnene, som vi nå har og kan flytte rundt på skolen?

  SvarSlett
 5. Vil gjerne ha et tårnbilde ettersom vi har det veldig på stell hva gjelder installasjoner i fylkeskommunen vår...

  SvarSlett
 6. Bildet er en god illustrasjon på hvor vanskelig det er å forutse de teknologiske behov. Gangen bilr gjerne som følger:
  1. Noen har et behov for en teknsike greie,, doble fustasjopphengsforkoblinger.
  2. Vi undersøker hvor mange som trenger dem. Finner ut av vi trenger fem doble fustasjopphengsforkoblinger. de skal anvendes på undervisning på tredje trinn. Første og andre greier seg med enkle.
  3. Vi sjekker prisene og kalkulerer hvor mye det vil koste. Bestemmer oss for å kjøpe elelr budsettere.
  4. Vi kjøper fem doble fustasjopphengsforkoblinger. Alle er fonøyd og finner ut at de kan bruke dem til mye mer enn vi trodde. Samtidig finner de som var helt fornøyde med enkle fustasjopphengsforkoblinger at de ikke er kompatible med de doble fustasjopphengsforkoblingene og derfor blir de enkle, som var gode nok før, ikke gode nok lenger. Eller de finner ut at de også vil gjøre det som de fant ut at de kunne gjøre med de doble.
  5. de doble leveres med tilleggsutstyr som gjør at vi trenger flere strømutttak (se illustrasjon).
  6. Lærerne som underviser på andre trinn finner ut at det er helt umulig å gjennomføre undervisnignen med enkle fustasjopphengsforkoblinger. Om de ikke får doble før jul, ka nde ikke lenger ta ansvar for elevenes faglige utvikling.
  7. Vi kjøper fem doble fustasjopphengsforkoblinger til.
  8. Elevrådsrepresententantene på første trinn synes det er utrettferidig at de bare får bruke enkle fustasjopphengsforkoblinger, når de i andre og tredje får bruke doble. Det er viktig at de jobber med riktig utstyr fra starten.
  9. Verneombudet sier det er brannfarlig og helsefarlig med så mange løse tromler på gulvet.
  10. Vi setter i nye stikkontakter. Da ser vi at vi må oppgradere sikringsskapet.
  11. Det er kommet en ny sak som virker mye bedre enn de gamle doble fustasjopphengsforkoblingene. De lærerne som er mest oppdaterte mener vi på sikt bør vurdre om vi skal gå over til å bruke dem.
  12.osv osv

  SvarSlett