tirsdag 28. september 2010

Tempus fugit...

September har gått i en fei, og som følge av mine rektorgjøremål etter skolestart får jeg først nå litt ro til å blogge. Etter hvert blir nok blogginga en del av forutsetningene for mine rektorgjøremål og for  å distribuere ledelse på skolen. For å sortere ulike aspekter av emnet i modul 7 vil jeg de nærmeste ukene ha en indre struktur med utgangspunkt i Ola Erstads modell for forutsetninger for en digitalt kompetent skole (Erstad 2010, fig. 7.3. s. 175). Denne modellen ønsker jeg å langt framme i hodet for å sortere egne refleksjoner rundt nettopp ledelse av skolen mot digitalisering. Så får det enkelt blogginnlegget bli mer lekent og utprøvende.      
At tida flykter er ingen ny observasjon. Den flyr til og med. Men den kommer jo også hele tida som en eller annen kineser skal ha sagt. Derfor er re- ikke bare tilbakeskuende, men også framover-skuende. Respektere er å se fram og tilbake i tid og i forhold mellom mennesker, det samme gjelder relatere, repetere (søke opp igjen), revidere (se på igjen), revolusjonere (snu på) og videre hele familien av ord som inviterer oss til sykliske om igjen eller re-prosesser.
For å trekke litt mer i Erstads modell, relaterer jeg den også til egen situasjon. Modellen er i sin enkelhet nyttig for å tegne opp elementene i egen studie- og arbeidssituasjon for å strukturere erfaringer, inntrykk og tanker i  synergi mellom studium og arbeid. Jeg ønsker å se egen og skolens læringssituasjon under ett og kommentere teori jeg tilegner meg samtidig med refleksjoner (ombøyninger) rundt eget arbeid.  Salut Sverre, nå i Tours.

4 kommentarer:

 1. salut, salut, ca va? ca va bien, merci! merci, merci, merci :) Varmer opp til Paris om 5 dager

  SvarSlett
 2. Ei fryd å lese ditt elegante, lette, musikalske språk. Gler meg til meir!

  SvarSlett
 3. Fint å se at "Alvaro" er i gang for fullt også! Blir interessant å se hvordan dere sammen klarer å utvikle denne bloggen! Det er forresten mange som har satt pris på Erstads "enkle" modell før deg også.

  SvarSlett
 4. En god modell. Samtidig som den ikke er så enkel som den kan virke. De visjnære styringsinstrumentene er viktige og det er vel ofte sammenhengen mellom dem og det andre som kan bli komplisert.
  Ellers synes jeg denne prosessen blir stadig mer interessant. Begynner å se noen tanker som blir gradvis klarere formulert.

  SvarSlett